Vitamina b12 contraindicata varstnicilor

Vitamina B12 este esentiala pentru sanatatea organismului nostru, avand un rol important in producerea de celule rosii si in functionarea normala a sistemului nervos. Cu toate acestea, exista situatii in care suplimentarea cu vitamina B12 poate fi contraindicata, in special pentru varstnici. In acest articol, vom analiza situatiile in care vitamina B12 este contraindicata la persoanele in varsta si vom oferi informatii despre cum se poate gestiona aceasta situatie.

De ce este contraindicata vitamina b12 la varstnici?

La varstnici, nivelul de vitamina B12 poate fi scazut din cauza unor probleme de absorbtie a acesteia din alimente sau din cauza unor probleme medicale, cum ar fi anemia pernicioasa. In aceste cazuri, suplimentarea cu vitamina B12 poate fi benefica pentru a corecta deficienta. Cu toate acestea, exista situatii in care suplimentarea cu vitamina B12 poate fi contraindicata.

Una dintre situatiile in care vitamina B12 poate fi contraindicata este atunci cand persoana in varsta are o afectiune medicala numita hipertensiune arteriala sau insuficienta cardiaca. Acest lucru se datoreaza faptului ca vitamina B12 poate creste tensiunea arteriala si poate agrava simptomele insuficientei cardiace.

O alta situatie in care vitamina B12 poate fi contraindicata este atunci cand persoana in varsta este alergica la aceasta vitamina sau la oricare dintre componentele sale. Alergiile la vitamina B12 sunt rare, dar pot provoca reactii alergice severe, cum ar fi umflarea fetei, dificultati de respiratie si soc anafilactic.

Cum se poate gestiona contraindicatia vitaminei b12 la varstnici?

In cazul in care vitamina B12 este contraindicata la persoanele in varsta, este important sa se gaseasca alternative pentru a asigura un nivel adecvat de vitamina B12 in organism. Una dintre alternativele posibile este consumul de alimente bogate in vitamina B12, cum ar fi carne, oua, produse lactate si cereale fortificate. Aceste alimente pot ajuta la mentinerea nivelului de vitamina B12 in organism, fara a fi nevoie de suplimentare.

In cazul in care nu este posibil sa se consume alimente bogate in vitamina B12, se poate opta pentru forme alternative de vitamina B12, cum ar fi injectiile sau formele sublinguale. Aceste forme de vitamina B12 sunt absorbite direct in sange si nu necesita absorbtie din tractul gastrointestinal, ceea ce le face o optiune buna pentru persoanele care au probleme de absorbtie a vitaminei B12.

Faqs

Este vitamina b12 benefica pentru varstnici?

Da, vitamina B12 este benefica pentru varstnici, avand un rol important in producerea de celule rosii si in functionarea normala a sistemului nervos. Cu toate acestea, suplimentarea cu vitamina B12 poate fi contraindicata in anumite situatii, cum ar fi hipertensiunea arteriala sau insuficienta cardiaca.

Ce alimente sunt bogate in vitamina b12?

Alimentele bogate in vitamina B12 includ carne, oua, produse lactate si cereale fortificate. Aceste alimente pot ajuta la mentinerea nivelului de vitamina B12 in organism, fara a fi nevoie de suplimentare.

Cum se poate gestiona contraindicatia vitaminei b12 la varstnici?

In cazul in care vitamina B12 este contraindicata la persoanele in varsta, se poate opta pentru consumul de alimente bogate in vitamina B12 sau pentru forme alternative de vitamina B12, cum ar fi injectiile sau formele sublinguale.

Vezi și:

Photo of author

Zenry

Lasă un comentariu